La Cambra de Comerç Internacional publica una guia sobre conflictes d’interès en les empreses

7 de gener de 2021 / BY / IN General

Sobre la base d’un extens intercanvi de bones pràctiques entre els seus membres, de molts països i de diferents sectors, i en una avaluació exhaustiva dels seus enfocaments, la Cambra de Comerç Internacional (ICC en anglès) VA PUBLICARrecentment (pdf) les Pautes sobre conflictes d’interès en les empreses. 

Les Directrius són una eina pràctica, no un diccionari. El seu enfocament principal està en el sector privat, però pot ser aplicat amb ajustos adequats per totes les organitzacions, en qualsevol sector, de qualsevol mida, i amb o sense ànim de lucre. 

Les Pautes proporcionen, entre altres coses, una definició de conflicte d’interessos, amb notes explicatives i una descripció de tres tipus de conflictes amb exemples. 

També hi ha orientació sobre comunicació i capacitació, avaluació d’una política sobre conflictes d’interessos (amb una descripció dels elements clau d’una política) i sobre com prevenir, gestionar i mitigar els conflictes. 

La publicació conclou descrivint quatre “dilemes” escenaris. 

Les Directrius de l’ICC sobre conflictes d’interessos en les empreses formen part d’un nombre molt més gran de normes anticorrupció de l’ICC, que es recullen en el COMPENDI D’INTEGRITAT EMPRESARIAL DE la ICC .

L’ICC és l’organització empresarial més gran del món amb una xarxa de més de 6 milions de membres a 135 països. Treballa per promoure el comerç internacional, la conducta empresarial responsable i un enfocament global de la regulació a través d’una combinació única d’activitats de promoció i establiment d’estàndards.

Leave a Reply