La OAIB, PIMEM i la WCA celebren la 1a Jornada de Compliance per a Pimes de les Illes Balears

11 d'octubre de 2021 / BY / IN Actualitat, Esdeveniments

El passat 7 d’octubre la World Compliance Association, l’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears (OAIB) i la Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Mallorca (PIMEM) va celebrar la primera edició de la Jornada de Compliance per a Pimes de les Illes Balears; un esdeveniment totalment gratuït en el qual es van analitzar tots els aspectes d’interès del compliance vinculats a la petita i mitjana empresa. La jornada, que es va dur a terme a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Balears, va comptar també amb emissió en línia per a aconseguir arribar al major nombre de pimes.

Diego Cabezuela, president de la WCA, Jordi Mora, president de PIMEM, Juan Pedro Yllanes, Vicepresident del GOIB y Jaime Far, director de la OAIB

El programa es va estructurar en tres grans blocs temàtics, en els quals es van abordar des de conceptes generals, com què és la responsabilitat penal tant de les persones jurídiques com dels seus administradors, fins a criteris jurisprudencials i l’aplicació d’estàndards internacionals en aquest àmbit, i particularment els relacionats amb la corrupció. Així mateix, es van tractar els aspectes fonamentals de l’aplicació del sistema de prevenció de riscos penals contemplant les exigències específiques de l’article 31 bis del CP, els canals de denúncia, així com el que es disposa pels estàndards internacionals.

Ponents del Bloque 2. Aspectos esenciales de los planes de prevención de delitos en la Pyme y delitos de corrupción

Més de quinze ponents d’alt nivell nacional conformen el programa de l’esdeveniment. Entre ells, van ser presents professionals de les principals empreses de diferents sectors, que van comptar les seves experiències amb el fenomen compliance. 

A continuació trobaràs el vídeo resum de la jornada #IComplianceIB.

Leave a Reply