L’EPAC/EACN es fa ressò de l’Observatori Ciutadà de les Illes Balears

6 de juliol de 2021 / BY / IN Actualitat, General, Premsa

La European Partners against Corruption dona visibilitat a la creació de l’Observatori Ciutadà que gestiona aquesta oficina.

L’EPAC/EACN són dos fòrums independents per a professionals que treballen en l’àmbit europeu i que comparteixen un objectiu: el de prevenir i combatre la corrupció. Actualment compta amb més de 60 autoritats anticorrupció del Consell Europeu, entre elles, aquesta Oficina, que es va adherir l’any 2018.

En la newsletter de la European Partners Against Corruption (EPAC) i la European contact-point Network Against Corruption (EACN) expliquen què és l’Observatori Ciutadà i els quatre grups de treball establerts en l’última reunió d’aquest Observatori.

A més, des de l’òrgan internacional, destaquen que “l’organització es converteix en un mecanisme de control social que millora la participació ciutadana i dona més poder a la societat; a través del compromís de l’Observatori per a realitzar diagnòstics independents, al costat de l’Oficina i diversos experts, per a promoure, avaluar i vigilar el compliment normatiu de les institucions públiques”.

L’Observatori Ciutadà és un fòrum de reflexió i debat que té com a objectiu impulsar en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears iniciatives destinades a fomentar la consciència i la participació ciutadana a favor de la transparència, la rendició de comptes, la integritat i l’ètica en l’actuació pública de les institucions autonòmiques i locals de les Illes. Ja són 8 les entitats que s’han adherit a aquest Observatori.

Leave a Reply