L’Oficina Anticorrupció de Balears celebra la Conferència de José Carlos Ruiz sobre l’Educació Hipermoderna

21 d'octubre de 2021 / BY / IN Esdeveniments, General

Durant l’esdeveniment es va presentar el projecte educatiu de la OAIB.

L’Oficina de prevenció i lluita contra la corrupció a les Illes Balears va iniciar dimecres passat 20 d’octubre la segona edició del seu projecte educatiu dirigit als adolescents, amb la conferència de José Carlos Ruiz «L’educació hipermoderna: pensament crític, omnipantalla i identitats», que es va celebrar en el Conservatori Superior de Música i Dansa de les Illes Balears.

Per a presentar aquest acte, comptarem amb la presència d’Elisa Rosselló Forteza, presidenta de l’Associació de Filòsofs de les Illes Balears (associació adscrita a l’Observatori Ciutadà que gestiona aquesta Oficina).

L’esdeveniment va ser inaugurat pel director de la OAIB, Jaime Far, que va presentar el projecte educatiu d’aquesta. Va desenvolupar el programa i els objectius que persegueix aquest projecte dirigit als alumnes d’ESO, Batxillerat i FP de les escoles de les Illes Balears.

Elisa Rosselló, José Carlos Ruiz i Jaime Far

El projecte educatiu consisteix en xerrades d’aproximadament 45 minuts que s’imparteixen en els centres escolars interessats. Aquestes xerrades van acompanyades d’un vídeo educatiu i de dos jocs de dilemes dirigits als alumnes perquè puguin valorar la seva integritat, de manera individual o bé en grup.

La conferència sobre educació hipermoderna va estar a càrrec de José Carlos Ruiz, professor i Doctor en Filosofia en la Universitat de Còrdova; així com promotor del Pensament Crític i conductor de la secció de ràdio “Más Platón y menos WhatsApp” en el programa de ràdio La Ventana de la Cadena Ser. De la mà d’aquest referent en l’Educació Hipermoderna, tractarem d’analitzar quins components del pensament crític podem treballar des de les aules i com implementar una pedagogia de la mirada que faci front als nous llenguatges digitals que s’imposen.

José Carlos Ruiz durant l’esdeveniment

La conferència podia seguir-se de manera presencial a l’auditori del Conservatori de Música, o per streaming. A l’acte van assistir aproximadament 150 persones de manera presencial i 180 per streaming. En finalitzar la xerrada, va haver-hi un temps de reflexió i debat conjunt entre els assistents i José Carlos.

Pots veure totes les fotografies de l’esdeveniment a la nostra pàgina de Facebook.

A continuació trobaràs el vídeo resum de l’esdeveniment.

Leave a Reply