L’Oficina Anticorrupció de les Illes Balears estrena el seu podcast “Combatiendo la Corrupción”

15 d'octubre de 2021 / BY / IN Actualitat, General

“Combatiendo la corrupción” és el podcast divulgatiu de la OAIB en el qual tractem diferents matèries entrevistant grans experts dividit en 7 episodis

L’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears, dins de la seva feina de prevenció i educació com a eina per a combatre la corrupció, s’adapta als nous canals de difusió i llança el seu primer podcast divulgatiu.

“Combatiendo la Corrupción” es compon de set episodis i una introducció en els quals donem a conèixer a la societat en què consisteix la corrupció des de diferents perspectives. Els temes que abordem són educació i filosofia, transparència, oficines i agències anticorrupció, política i corrupció, empresa privada i compliance, i percepció de la societat i periodisme. Durant aquests capítols entrevistem grans referents en les matèries nomenades per a exposar i explicar a la societat alguns dels àmbits en els quals treballa aquesta Oficina.

El podcast es pot consumir a Spotify, i a les principals plataformes de podcating, i ja estan disponibles tots els capítols perquè l’oient pugui escoltar-los seguits, o anar consumint-los en funció del seu interès.

Els experts als quals entrevistem en aquests set episodis són professionals de gran prestigi en les seves corresponents matèries: José Castro Aragón, conegut per ser el primer jutge de la història d’Espanya a imputar a un membre de la Casa Reial i Diego Gómez, jutge des de 1991 i actual president de l’audiència provincial de Balears; Javier Sierra, professor de la Universitat de Múrcia, i gran expert en la transparència pública; Izadora Zubeck, coordinadora adjunta del departament de relacions internacionals de l’agència francesa anticorrupció; Patricia Iglesias, lletrada de la Xunta de Galícia i lletrada major del Consello de contas de Galícia; Bernat Riutort, professor de filosofia moral a la Universitat de les Illes Balears; Iván Martínez, president internacional de la World Compliance Association i assessor internacional i Ángeles Durán, periodista, professora a la CESAG, presidenta de la APIB i consultora de comunicació.

L’Oficina ha desenvolupat aquest projecte comunicatiu seguint les directrius generals marcades per a aquest 2021, en les actuacions relacionades amb l’ètica pública, la prevenció i integritat i emplaçat en la secció de matèria de comunicació, sensibilització i participació ciutadana.

Leave a Reply