L’Oficina anuncia els guanyadors del III Concurs escolar de valors contra la corrupció (curs 2022-2023)

26 de setembre de 2023 / BY / IN Esdeveniments, Premsa / 1 Comments

L’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears, juntament amb la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica i la Conselleria d’Educació i Formació Professional, del Govern de les Illes Balears, i amb la finalitat de promocionar els valors d’integritat, honestedat, solidaritat i responsabilitat, va convocar el passat curs el III Concurs escolar de valors contra la corrupció, amb el tema: “Els valors ètics com a eina de prevenció de la corrupció”.

El 5 de juny de 2023, el jurat es va reunir i va acordar per unanimitat els guanyadors dels premis en cadascuna de les tres categories previstes. S’havien rebut 17 treballs per a la categoria de Relat curt, 6 per a la de Vídeos, i 20 per a la de Fotografia.

Guanyadors del concurs escolar del curs 2022-2023

Premiats a la categoria de relat curt

  • Primer Cicle d’ESO: “La caiguda del poder” de Carlos Argiriou, de l’IES Algarb (Eivissa). Dotat amb un premi de 100 euros. El centre ha renunciat al premi.
  • Segon Cicle d’ESO: s’ha declarat desert.
  • Batxillerat i cicles formatius: “Valores contra la corrupción” de Jordi Serra Carbonell, Alba López Pinilla, Ariadna Pascual López i Pau Torrens Gayá, del Col·legi Sant Josep Obrer (Mallorca). Dotat amb un premi de 250 euros.

Premiats a la categoria de vídeo

  • Primer Cicle d’ESO: s’ha declarat desert.
  • Segon Cicle d’ESO: s’ha declarat desert.
  • Batxillerat i cicles formatius: vídeo de Toni Bonet Balaguer, Aitana Cerdà Pérez, Carme Sánchez Ventayol i Elisabeth Cremades Garau, del Col·legi Sant Josep Obrer (Mallorca). Dotat amb un premi de 250 euros.

Premiats a la categoria de fotografia

  • Primer Cicle d’ESO: s’ha declarat desert.
  • Segon Cicle d’ESO: fotografia d’Irene Olmedilla, Ana Oller, Mª Lucía Noguera i Iris Marí del Col·legi Mestral (Eivissa). Dotat amb un premi de 150 euros.
  • Batxillerat i cicles formatius: fotografia de Hugo Fernández Mayo, Blanca Gelabert Forteza, Victor Díaz Vives i Marc Escoto Adillón, del Col·legi Sant Josep Obrer (Mallorca). Dotat amb un premi de 250 euros.

Premi especial al centre educatiu que presenti major número de treballs

El guanyador del premi d’aquesta categoria, dotat amb 300 euros, ha estat el Col·legi Mestral (Eivissa).

Lliurament de premis

Els guanyadors de cada categoria obtindran una targeta bancària regal amb la quantia del premi.

Amb aquesta convocatòria del Concurs escolar de valors contra la corrupció, s’ha pretès convidar a la reflexió sobre la importància dels valors a la nostra societat, la relació de les conductes poc ètiques amb la corrupció i destacar el paper de les conductes ètiques en la prevenció de la corrupció.

Agraïm la participació de tots els centres i alumnes concursants i animem a tots els centres educatius de les Illes Balears a compartir aquesta experiència en futures edicions.

Leave a Reply