Firma convenio OAIB - Fiscalía

L’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears i la Fiscalia General de l’Estat signen un conveni de col·laboració en el marc del pla estratègic de lluita integral contra el frau i la corrupció

19 de juny de 2023 / BY / IN Premsa

Aquest conveni suposa el suport de l’Oficina Anticorrupció a la Fiscalia per realitzar dictàmens pericials i assessorament tècnic.

Madrid, 19 de juny de 2023

El director de l’Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció a les Illes Balears (OAIB), Cristóbal Milán, i el Fiscal General de l’Estat, Álvaro García Ortiz, han subscrit avui a Madrid un conveni de col·laboració i un protocol d’actuació entre ambdues institucions. L’objecte principal d’aquests acords és fomentar la col·laboració i brindar el suport mutu en aquelles matèries en les quals conflueixen les seves competències en el marc de la lluita contra el frau i la corrupció.

L’acord suposa que la Fiscalia de l’Audiència Nacional, la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, la Fiscalia de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i la Fiscalia de l’Àrea d’Eivissa podran sol·licitar a l’OAIB l’emissió de dictàmens pericials, així com rebre assessorament i formular consultes tècniques.

A més, l’OAIB oferirà protecció a denunciants, testimonis i pèrits en els casos en què aquestes Fiscalies determinin la necessitat d’alguna de les mesures de protecció recollides per la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció, en les quals l’OAIB tingui competència.

Ambdues institucions es comprometen a col·laborar en l’àmbit de la formació, tant en la formació contínua del Ministeri Fiscal com en la capacitació dels treballadors de l’OAIB.

El conveni també contempla la comunicació d’infraccions administratives, per la qual cosa el Ministeri Fiscal informarà l’OAIB sobre els fets constitutius d’aquest tipus d’infraccions perquè dugui a terme les actuacions d’investigació corresponents. Aquest conveni, signat entre l’OAIB i la Fiscalia General de l’Estat, s’emmarca en la col·laboració que sempre ha existit entre ambdues institucions. A més, avui també s’han subscrit convenis d’igual contingut entre la Fiscalia i l’Oficina Antifrau de Catalunya, l’Agència Valenciana Antifrau i l’Oficina Andalusa Antifrau, amb l’objectiu d’enfortir el pla de lluita integral contra el frau i la corrupció impulsat per la Fiscalia General de l’Estat en els diferents àmbits competencials.

Leave a Reply