Reunió d’agències i oficines autonòmiques contra la corrupció

12 de maig de 2022 / BY / IN Esdeveniments, Premsa

Les oficines i agències antifrau autonòmiques reclamen el reconeixement del seu paper com a canal extern de denúncia i en la protecció de les persones denunciants

L’11 de maig del 2022 s’han reunit les agències i oficines autonòmiques contra la corrupció de l’Estat espanyol, en una trobada organitzada per la Oficina Andaluza contra el Fraude y la Corrupción. La trobada ha tingut lloc a la seu de la institució, situada provisionalment al Parlament d’Andalusia.

La trobada ha reunit els màxims responsables de les autoritats: Ricardo Vicente Puyol, director de la Oficina Andaluza contra el Fraude y la Corrupción; Miguel Ángel Gimeno, director de l’Oficina Antifrau de Catalunya; Joan Llinares, director de l’Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat Valenciana; i Belén Méndez, en funcions de direcció de l’Oficina de Prevenció i Lluita Contra la Corrupció a les Illes Balears.

En ocasió de l’avantprojecte de llei, que incorpora al dret intern la Directiva (UE) 2019/1937 de protecció dels denunciants, de 23 d’octubre de 2019, a la reunió s’ha abordat la necessitat d’un ancoratge normatiu que reculli el paper de protecció de les persones alertadores que exerceixen aquestes autoritats independents i que les reconegui clarament com a canal extern de denúncia.

L’objectiu d’aquesta demanda és que les funcions que exerceixen, d’acord amb les seves lleis reguladores, quedin adequadament ratificades en el seu àmbit competencial en l’avantprojecte de llei esmentat. També s’ha advertit de la necessitat que el text projectat no suposi una regressió dels drets ja reconeguts.

Leave a Reply